Den Norske Grand Prix klubben

OGAE – Organisation Générale des Amateurs d’Eurovision – er en klubb for alle med spesiell interesse for Melodi Grand Prix. Klubben ble startet i Finland i 1984. Norge har hatt egen klubb siden 1985, og den har nå ca. 300 medlemmer. Det er nasjonale klubber i over 20 land, med et totalt medlemstall på over 3000.

lørdag 9. april 2011

Grethe og Odd-Geir vurderer årets bidrag!

Vi gikk fryktesløse til oppgaven. Det ble bunkret opp med pizza, øl og snop. 43 bidrag skal lyttes på, og vi tok utganspunkt i forhåndsvideoene som var på eurovision.tv.
Det skal og sies at dette er vår mening om årets ESC sanger, og gjenspeiler ikke klubbens smak.

1. semifinale

1. Polen: En frisk start. Stort pluss for at hun synger på polsk. Flott dame og en ålright låt. Statestikken er ikke helt på Polens side, men vi tror den vil gå videre.
2. Norge: Stella er en kjempeflott jente som vi ønsker alt godt. Dessverre ser vi ikke det store potensialet i sangen. Vi skal være glade dersom vi kommer til finalen. Og gjør vi det har vi alt å vinne på et sent startnummer.
3. Albania: Her er vi uenige. Grethe tror denne kan bli farlig, mens Odd-Geir bare synes sangen er slitsom.
4. Armenia: Vi tar en slurk øl, og tenker at vi ikke sier så mye om kvaliteten til "Boom-Boom". Er veldig enig om at dette er en sterk utfordrer til årets russelåt.
5. Tyrkia: Låta fenger ikke helt umiddelbart, men det oser av kvalitet. Dette liker vi!
6. Serbia: Odd-Geir mister munn og mæle. Blir litt for mye farger og mønstre. Låta er tja, men vi er sikre på at dette går videre til finalen.
7. Russland: Grethe synest dette er bunnsolid og blir sjarmert av Alexey. Han er ikke verdens beste vokalist, men har andre kvaliteter... En kjøpelåt fra Sverige som oser party!
8. Sveits: Enkelte ganger er vi bare såååå enige, og dette er et slikt øyeblikk. Dopause de luxe og vi lurer på hvem som er målgruppa her.
9. Georgia: Statestikken sier at Eldrine går videre til finalen. Vi er ikke like sikre.
10. Finland: Dette mener vi begge er en dark horse. Definitivt årets "Me and my Gitar". Alt avhenger av presentasjonen i Düsseldorf. Paradise Oskar skiller seg ut på en meget positiv måte.
11. Malta: Vi lurer på om Malta gjør dette med vilje? Iallefall har de ikke knekket ESC koden. Dette er mildt sagt kjedelig...
12. San Marino: En noe kjedelig låt med en nydelig dame. Igjen så står eller faller det på fremførelsen. Kan det bli en ny Yohanna?
13. Kroatia: Med syngende frisører fra Sveits friskt i minne, synest vi det blir deja vu når Daria setter i med "Cælebrate". Vi legger iallefall inn både do- og røykepause.
14. Island: Dette blir altfor kjedelig og internt for tv seerne tipper vi. Og vi tror ikke på Island - dessverre.
15. Ungarn: Nå ble det adskillig mer liv i stua. Dersom Kati leverer, kan Ungarn bli en av de store favorittene.
16. Portugal: Bærtur, skogtur eller protest tog. Hva gjør de egentlig? Og vi måtte bruke Google oversettelse for å finne ut hva "Luta" betyr.
17. Litauen: Himmel... Hvilket tiår er vi egentlig i? Fæl brun kjole som vi mistenker er kjøpt på Fretex. Og er det noe sjakktrekk å ha underkjolen utenpå kjolen?
18. Aserbajdsjan: Sjarmerende, men steril svenskpop. Tviler på at vi er i målgruppen for dette.
19. Hellas: Dette liker vi! Grethe sier seg velvillig til å gå inn med sponsormidler dersom Hellas sin dårlige økonomi skulle være til hinder for at fjorårets grekse dansere ikke kan være med i år.
En flott start på semi 1 med Polen og definitivt en kul slutt med Hellas!
Hvem tror vi går videre til finalen?
Grethe satser på Albania, Armenia, Tyrkia, Serbia, Russland, Georgia, Aserbajdsjan og Hellas. de to siste finaleplassen vil Norge, Polen, Ungarn og Finland kjempe om.
Odd-Geir satser på at Polen, Albania, Armenia, Tyrkia, Serbia, Russland, Ungarn, Aserbajdsjan og Hellas er sikre kort. Siste finaleplass tror han Norge og Finland vil kjempe om.


2. semifinale

1. Bosnia: Vi blir begge to veldig sjarmert av Dino Merlin og hans gjeng. Kan nesten virke som om de har sett på gamle Ivo Caprino filmer for å få inspirasjon til koreografien.
2. Østerrike: Hyggelig at de er tilbake. Men etter tre år i tenkeboksen, kommer de med dette... Intetsigende.
3. Nederland: Et bidrag som definitivt er i tiden. Søte og pene gutter, og vi unner de suksess.
4. Belgia: Her ble det kiving om å få gå på do. For å være hard og brutal så synest vi begge at dette kun er grusomt!
5. Slovakia: En moderne og intetsigende ballade. I videoen ble vi mere opptatt av fotballkampen enn av sangen...
6. Ukraina: Sær låt som vi frykter at tilstrekkelig mange folk liker.
7. Moldova: Småkul og gal. Men noe mangler... Hva med en folkeakjson for at bestemor bli med til Düsseldorf?
8. Sverige: Igjen blir vi ikke imponert. Svenskene står litt på stedet hvil i grand prix sammenheng. Er et kult show, men holder det?
9. Kypros: Mest fasinert er av vi av skogen og tåken. Er det mye av det på Kypros?
10. Bulgaria: To sjeler, en tanke: vi fatter ikke hvorfor man står der og later som om man spiller et instrument! Sangen er fort glemt.
11. Makedonia: Vært utrolig heldig med trekningen. Vinner seg mye på å komme etter Bulgaria. Her snakker vi om fest og moro!
12. Israel: Dana kommer direkte fra Birmingham 1998, ringer på og vil inn. Slipper vi henne inn? Nei.
13. Slovenia: Er nok kulere enn Dana, men vi er usikre på om det fungerer.
14. Romania: En positiv og småglad låt som vi har hørt før. Greit nok i denne sammenhengen.
15. Estland: Vi legger oss helt flate og innrømmer at alderen har satt sine spor. Er en fargeklatt, men vi er usikre på om vi skjønner denne.
16. Hviterussland: Kom tilbake Angelica Agurbash og Dmitry Koldun. Alt er tilgitt!
17. Latvia: Nå merker vi at vi har sett på maaaange låter, og at godbitene ikke direkte har stått i kø. Vi fester oss iallefall med at Latvia har usedvanelige smakløse kostymer.
18. Danmark: Igjen deler vi oss. Grethe synest dette er en av de beste i semifinalen. Odd-Geir lar seg ikke lure, og føler at dette er samme linje som danskene la seg på i fjor; å stjele vilt fra andre sanger.
19. Irland. Grethe forholder seg i taushet, mens Odd-Geir er veldig sjarmert. Er nok den beste irske låten siden 2006.
Oppsummering: Vi klarer ikke å finne ti land som går til finalen. Nivået er nok lavere enn i semifinale 1... Vi er enige om at Bosnia, Nederland, Moldova, Makedonia, Romania, Estland og Danmark går videre. I tillegg tror Grethe på Ukraina, mens Odd-Geir vil ha Irland videre.

Finale.

Frankrike:

Igjen er vi delte. Grethe besvimte da han åpnet munnen, og siden har hun vært "der". Dette vinner, sier hun. Odd-Geir har ikke knekket koden.

Italia:

Dette skjønner vi ikke. Odd-Geir prøver fortvilt å knekke koder og andre ting, mens Grethe forblir på Korsika.

UK:

Hey!!!! Endelig er vi tilbake. Vi er atter enige og tipper en topp 3 plassering. Ingen av oss blir lei oss dersom den vinner.

Tyskland:

Lena tar nok ikke en Irland/Israel, men hun blir nok ikke sist heller. Vi kan ikke noe for det, men vi tror at låta hadde kanskje blitt bedre dersom den hadde vært litt kortere.

Spania:

En glad låt. Ikke så mange av de i år, så den skiller seg ut. Men vi tror ikke dette er en vinnerlåt.

1 kommentar: