Den Norske Grand Prix klubben

OGAE – Organisation Générale des Amateurs d’Eurovision – er en klubb for alle med spesiell interesse for Melodi Grand Prix. Klubben ble startet i Finland i 1984. Norge har hatt egen klubb siden 1985, og den har nå ca. 300 medlemmer. Det er nasjonale klubber i over 20 land, med et totalt medlemstall på over 3000.

lørdag 9. februar 2013

mgp 2013


Da er det endelig klart for årets mgp finale. Vi konstaterer med en gang at lysanlegget er i orden og ingen lyspærer er gått. Og at programlederne ser flotte ut er bare fornavnet. Jenny i en nydelig sort kjole-smoking. Erik er nesten like flott i sin lilla dress.
Og da er det ingen kjære mor, og vi sparker igang finalen. Må den beste vinne!

Låt nr 1: Vidar Busk: «Paid My Way»


Her har vi en gammel ringrev, stilsikker som få og Hr. Busk leverer – som alltid. Han kan håndtere gitaren! Er nok adskillelige tonn med brylkrem som har blitt brukt i løpet av hans karriere.


Låt nr. 2: Fjellfolk – «Ulvetuva»

De prøver å skape litt trolsk stemning på scenen med masser av røyk. Vi savner ikke vindmaskinen og er litt lettet over at det fremdeles både er røyk og pyro. Pent fremført, men kjedelig. Men obs, vi har observert en hel busslast med telemarksbunader utenfor Spektrum og det var et flott skue.

Låt nr. 3: Adelén – «Bombo»


Det merkes at hun kun er 16 år. Vokalt er dette lite stødig. Men det er en søt sommerlåt som får flesteparten i godt humør. Får også veldig Tooji assosiasjoner ved starten. Ikke vår favoritt.


Låt nr 4: Gromth feat. Emil Solli-Tangen – «Alone»

Detter er dramatisk. Og her er det de definitivt «Beauty and the Beast». Ørene får seg en omgang her, og lyset kan også fikse et epileptisk anfall.Låt nr 5: Gaute Ormåsen – «Awake»


Gaute er fra Brummendal. Gaute er flink. Gaute virker selvsikker på scenen. Men dette er kjedelig.

Låt nr. 6: Lucky Lips – «Sweet and Heavy»
 
Etter Gromth er dettte øre-balsam. Plast-flamingo er med på scenen og dette skremmer ingen. Vi er litt uenige om at dette var et fortjent wildcard. Men i kveld kan alt skje.


Låt nr. 7: Datarock – «Underground»Guttene lager show på scenen og det merkes at det vi snakker om erfarne artister. Men vil Norge ha en disco-låt?


Låt nr. 8: Annsofi – «I’m With You»

Den lille jenta med den store stemmen. Og her har Annsofi fått seg ny kjole siden delfinalen. (Eller som Grethe sier; hun har fjernet gardinen.) Sangen synes vi er kjedelig og gammeldags. Sorry!


Låt nr. 9: Margaret Berger – «I Feed You My Love»

Her er vi uenige. Jeg er sikker på min sak at Margaret er kveldens vinner, mens Grethe opprettholder at dettte er kvelden hvor alt kan skje. Unge frk. Berger leverer strålende iallefall.


Låt nr. 10: Sirkus Eliassen – «I Love You Te Quiero»


Og dette er det mest sjarmerende som Nord Norge kan by på? Sirkus, javisst. Og Duracell kaniner. Og irriterende refreng. Barnas favoritt. (De som ikke har lagt seg ennå.)


Nu kör vi! Da er det klart for pausenummeret, og her får vi Loreen! Kunne vi ha gitt 12 poeng, så hadde vi glatt gjort det.Hvem går til gullfinale?

Grethe tipper: Sirkus Eliassen, Fjellfolk, Annsofi og Margaret Berger. (Eller som Grethe sa det: Duracell-kaniner, Telemarksbunader, ballad og frøken Berger.)

Odd-Geir tror: Margaret Berger, Sirkus Eliassen, Gromth og Adelén.

Første gullfinalist er: Adelén

Nummer to er: Annsofi

Og tredje gullfinalist er: Sirkus Eliassen

Til slutt: Margaret Berger


Så får vi en versjon av Tooji's Stay som må være «Like A Preyer»-versjonen. Men dette er bra
 
.

Og da er det bare avstemmingen igjen.


Og vinneren er:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar